To μήνυμα της συμμαχίας ΕΝΙ-ΤΟΤΑL

Στρατηγικής σημασίας κίνηση για το μέλλον του ενεργειακού προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας αποτελεί το έμπρακτο ενδιαφέρον της γαλλικής ΤΟΤΑL για το θαλάσσιο τεμάχιο 8 της Κυπριακής ΑΟΖ. Στη συνάντηση, που έγινε αυτήν την εβδομάδα στο Προεδρικό μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Περιφερειακού Διευθυντή της ΤΟΤΑL, Στεφάν Μισέλ, η γαλλική πλευρά κατέθεσε επίσημο αίτημα για συνεκμετάλλευση του τεμαχίου 8 με την ιταλική ENI.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο εταιρείες εργάζονται από κοινού και στα θαλάσσια τεμάχια 6 και 11 της ΑΟΖ. Η εξέλιξη αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς φαίνεται πως το «πάθημα» της ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ στο οικόπεδο 4, μετά και το τουρκικό μπλόκο, έγινε μάθημα και πλέον η εμπλοκή της Γαλλίας μέσω της ΤΟΤΑL στέλνει πολλαπλά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση. Σημειώνεται πως σχεδόν ολόκληρο το τεμάχιο 8 περιλαμβάνεται στους παράτυπους χάρτες που κυκλοφορεί η Τουρκία και αδειοδοτήθηκε από τo ψευδοκράτος στην TPAO.

To γαλλικό prestige

Υπενθυμίζεται πως όταν τον Ιούλιο του 2017 η Τουρκία εξέδιδε παράτυπες navtex και απειλούσε για τις γεωτρήσεις της TOTAL, η Γαλλία, προκειμένου να προστατεύσει το δικό της βυθοτρύπανο West Capella, που θα διενεργούσε γεώτρηση στον στόχο «Ονησίφορος Δυτικό -1» του θαλασσοτεμαχίου 6, είχε δύο φρεγάτες του πολεμικού ναυτικού της να περιπολούν στην περιοχή. Εντελώς «τυχαία», φυσικά, οι δύο φρεγάτες συμμετείχαν στην ειρηνευτική άσκηση του Λιβάνου. Το αποτέλεσμα ήταν να μην καταφέρουν οι Τούρκοι να παρεμποδίσουν και η Γαλλία να κερδίσει σε εντυπώσεις αλλά και prestige.

Όσοι έχουν καλή μνήμη, θα θυμούνται, επίσης, πως τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν το Saipem 12 000 της ΕΝΙ παρεμποδίστηκε από το τουρκικό πολεμικό ναυτικό καθώς αυτό κατευθυνόταν για γεώτρηση στη «Σουπιά», ήταν η φρεγάτα του γαλλικού πολεμικού ναυτικού που «έσπασε» την τουρκική Navtex και πέρασε μέσω των Τούρκων, κάνοντας επίδειξη ισχύος. Από την άλλη, οι Ιταλοί φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η γεώτρηση και να χαθεί χρόνος για την Κύπρο, να πληγεί η αξιοπιστία της Ρώμης αλλά και πολύτιμα λεφτά για την ΕΝΙ. Με τη συνεργασία, επομένως, ΕΝΙ και ΤΟΤΑL, πολύ πιθανό να δούμε ιταλικό τρυπάνι και γαλλικές φρεγάτες στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Γύρος αδειοδότησης σε Αίγυπτο

Μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη την εβδομάδα που μας πέρασε ήταν η ανακοίνωση της EGAS, της Εθνικής Εταιρείας Φυσικού Αερίου της Αιγύπτου, για νέο γύρο προσφορών σε θαλασσοτεμάχια της Αιγύπτου. Η διαδικασία διαγωνισμού αφορά σε 16 οικόπεδα στη Μεσόγειο και άλλα 3 στα παράλια του Δέλτα του Νείλου. Από αυτά που αδειοδοτήθηκαν έχει σημασία το γεγονός ότι τα όρια των θαλασσοτεμαχίων σέβονται πλήρως την περιοχοθέτηση του συμπλέγματος Καστελορίζου στην ελλαδική ΑΟΖ, αλλά και τη μέση γραμμή οριοθέτησης με την κυπριακή ΑΟΖ.

Συμφωνίες Αιγύπτου-Ρωσίας

Παράλληλα, Αίγυπτος και Ρωσία συμφώνησαν, αυτήν την εβδομάδα, για εξάλειψη όλων των εμποδίων σχετικά με τη διευκόλυνση του εμπορίου και των επενδύσεων, ιδίως στους τομείς της ενέργειας και των πληροφοριών. Όπως δήλωσε την Τετάρτη ο Υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της Αιγύπτου, Ταρέκ Γκαμπίλ, μετά την τριήμερη συνάντηση στη Μόσχα, η ρωσική πλευρά πρότεινε τη δημιουργία μηχανισμού για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των αιγυπτιακών τραπεζών και των ρωσικών ομολόγων τους για τη διαφύλαξη της ασφάλειας των πληροφοριών. Επιπλέον, η αιγυπτιακή πλευρά κάλεσε τους Ρώσους να συμμετάσχουν στον νέο γύρο αδειοδότησης πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της χώρας.

Οι εκτιμήσεις της Μόσχας

Την ίδια ώρα, το ρωσικό Interfax αναφέρει πως μπορεί η Αίγυπτος να αναμένεται ότι θα αναβαθμίσει τον ρόλο της ως εξαγωγέα Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου μέχρι το 2020, εξαιτίας του κοιτάσματος Ζορ, εντούτοις, οι γεωπολιτικές, υλικοτεχνικές και τεχνικές προκλήσεις σημαίνουν ότι ο στόχος του Καΐρου να γίνει περιφερειακός κόμβος φυσικού αερίου θα παραμείνει αδιευκρίνιστος, παρά το αυξανόμενο ενδιαφέρον των διεθνών πετρελαϊκών εταιρειών για το μέγεθος των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο. «Αυτό θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα για το Ισραήλ και την Κύπρο, όσον αφορά την εμπορία του φυσικού αερίου από ενδεχόμενα αποθέματα», εκτιμά το Interfax.

Η Αφροδίτη αναμένει μνηστήρα

Πέρα από την πολύ σημαντική γεώτρηση της Εxxon Μobil τον Οκτώβριο στο Οικόπεδο 10, τα αποτελέσματα της οποίας θα κρίνουν πολλά, το επόμενο διάστημα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει και το ζήτημα της συνεκμετάλλευσης της Αφροδίτης με το Ισραήλ. Το ζήτημα αναμένεται να επιλυθεί κατά πάσαν πιθανότητα μέσω διαιτησίας. Η Shell, που κατέχει το 35 τοις εκατόν του κοιτάσματος (Noble 35% και Delek 30%), σκοπεύει να χρησιμοποιήσει φυσικό αέριο της Αφροδίτης για να προμηθεύσει τον σταθμό υγροποίησης στο Ιdku της Αιγύπτου (που είναι μέτοχος) και προμηθεύεται σε μεγάλο βαθμό από τα πεδία Δυτικά τού Δέλτα.

Ο σταθμός αυτός δραστηριοποιείται σε χαμηλά επίπεδα, δεδομένου ότι το φυσικό αέριο διοχετεύτηκε στο εγχώριο δίκτυο. Το 2017 π.χ. έστειλε 0,78 εκατομμύρια τόνους φορτίου. Αυτό σημαίνει ότι η εγκατάσταση παραμένει λειτουργική και είναι έτοιμη να επαναλειτουργήσει. Αντίθετα, η μονάδα LNG της Damietta έχει αδρανοποιηθεί και θα απαιτηθεί σημαντική ανακαίνιση για την επανεκκίνηση των εργασιών.

Το σχέδιο εκμετάλλευσης της Αφροδίτης προβλέπει πέντε πηγάδια με συνδυασμένη παραγωγή 800mmcf ανά μέρα, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα. Στην όποια τελική απόφαση για μεταφορά της Αφροδίτης προς την Αίγυπτο μέσω αγωγού από την κυπριακή Κυβέρνηση, πρέπει να συνυπολογιστεί και το ρίσκο ασφάλειας των υποδομών, αφού η ομαλότητα στη γειτονική χώρα δεν είναι επ’ αόριστον εγγυημένη, καθώς οι ισορροπίες είναι εύθραυστες.

Δημοσιεύτηκε στην Σημερινή (27/05/2018)